LINK preventie

Toen LINK in 2015 opgericht werd, hadden de drie LINKIES één duidelijke missie: Preventieland opschudden! Gedurende de jaren dat ze jongerenwerker geweest waren, hadden ze duidelijk gezien hoe je jongeren dus niet bereikt. Daar moest verandering in komen.

Creatief als ze zijn, ontwierpen ze in de jaren die volgden een aantal Alcohol & Drugsinterventies waarvan ze dachten, dat deze beter bij de doelgroep aansloten. Mobiele Blaasacties, een Escaperoom, LINK komt naar je toe (met o.a. Smart-rijden met een alcoholbril op, een quiz, ervaringsdeskundigen en een kantelsimulator), Social Mediacampagnes over oudertolerantie, Mysterie Extra en een Ambassadeursproject. Daarnaast gingen ze aan de slag met onderwerpen als (a)Sociale Media en Smartphones, 18 worden, pesten en verkeersveiligheid.

In de afgelopen vijf jaar heeft LINK Preventie heel wat van deze interventies mogen uitvoeren op kermissen, scholen, jongerencentra en sportclubs. Sinds 2018 werd een deel van de activiteiten toegevoegd aan de Interventiekaart van ‘In Control of Alcohol & Drugs’, een samenwerkingsverband tussen 17 gemeenten in Noord-Holland-Noord, waardoor de groei van de tak LINK Preventie in een stroomversnelling kwam en er zelfs een flexpool van medewerkers moest worden opgericht.

Als kers op de taart gaat LINK Preventie de komende twee schooljaren de Alcohol & Drugspreventie op alle scholen (van groep 7 t/m klas 4) in de Gemeente Edam-Volendam verzorgen. Een fantastische uitdaging, waar alle LINKIES er veel zin in hebben!