Hoogtepunt 1: LINK-INN

De LINK-INN is een Kamers met Kansen-project in Wieringerwaard, dat in het najaar van 2018, i.s.m. de Wooncompagnie en de Gemeente Hollands Kroon werd opgezet. Het project is bedoeld voor jongeren uit Hollands Kroon, die een opstapje naar zelfstandig wonen, leren en werken kunnen gebruiken.

Bij de start van het verblijf in de LINK-INN wordt er een persoonlijk begeleidings- en ontwikkelingstraject opgestart. Wanneer de bewoner dit traject, gedurende maximaal een jaar succesvol heeft doorlopen, wordt hij/zij woon-bekwaam verklaard en beloond met een passende woonoplossing elders in de gemeente.

Binnen de LINK-INN ondersteunen we jongeren, waarvoor het wenselijk is om op zichzelf te wonen, maar die daar binnen hun huidige situatie geen mogelijkheid toe hebben (bijvoorbeeld omdat de huiselijke sfeer hen niet in staat stelt om de competenties, die nodig zijn om zelfstandig te kunnen wonen, te ontwikkelen).

Na de Pilot van 2018 werd het project voor vier jaar gecontinueerd. Op dit moment maakt de tweede lichting plaats voor een derde. De eerste twee succesvolle kandidaten uit de tweede lichting betrokken de afgelopen maand hun nieuwe woning en in oktober gaan we afscheid nemen van de volgende twee ‘geslaagden’. Met pijn in het hart, want het worden binnen dat jaar toch een beetje onze ‘kinderen’……